1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο των τελευταίων 15 ετών για τις ΗΠΑ

Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο των τελευταίων 15 ετών για τις ΗΠΑ

Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο των τελευταίων 15 ετών για τις ΗΠΑ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μετά από σταθερά αδύναμα αποτελέσματα του κλάδου για σχεδόν δύο χρόνια, ο ασφαλιστικός κλάδος P&C των ΗΠΑ κατέγραψε το 2024 το καλύτερο αποτέλεσμα ασφάλισης στο πρώτο τρίμηνο των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με νέα έκθεση της Swiss Re.

Ο αντασφαλιστής/ασφαλιστής παρατήρησε ότι τα ισχυρά κέρδη από τα ασφάλιστρα και η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού του κόστους αποζημιώσεων συνέβαλαν σε έναν συνδυασμένο δείκτη 94% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι υψηλότερες επενδυτικές αποδόσεις έδωσαν πρόσθετη ώθηση.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) του κλάδου φέρεται να ήταν 14% το 1ο τρίμηνο του 2024, με την Swiss Re να διατηρεί τις προβλέψεις της για ROE 9,5% για το σύνολο του έτους και 10% για το 2025.

Η Swiss Re διατηρεί επίσης την εκτίμησή της για την αύξηση των ασφαλίστρων στο 8% για το 2024 και στο 5% για το 2025, αλλά με ανοδικό κίνδυνο μετά την αύξηση κατά 10% το 1ο τρίμηνο του 2024.

Στην έκθεση της εταιρείας προστίθεται: “Το 1ο τρίμηνο του 2024, τα καθαρά εισπραχθέντα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι καθαρές ζημιές που πραγματοποιήθηκαν παρέμειναν αμετάβλητες. Αναμένουμε ότι αυτή η ευνοϊκή διαφορά μεταξύ ασφαλίστρων και αποζημιώσεων θα διατηρηθεί μέχρι το 2024”.

Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη του κλάδου παρέμεινε στο 10% το α’ τρίμηνο του 2024, με τα ασφάλιστρα των προσωπικών κλάδων να αυξάνονται κατά 15% και των εμπορικών κλάδων μόλις κατά 5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων θα επηρεάσει τον ασφαλιστικό κλάδο;

“Μετά τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου του 2024, βλέπουμε ανοδικό κίνδυνο στην πρόβλεψή μας για την ανάπτυξη. Οι αυξήσεις των ποσοστών των προσωπικών αυτοκινήτων ξεπέρασαν το 6% σε κάθε έναν από τους 18 μήνες μέχρι τον Μάιο του 2024. Αντίθετα, η ανάπτυξη των εμπορικών γραμμών έχει εξασθενήσει καθώς οι αυξήσεις των ποσοστών υποχωρούν”, δήλωσε η Swiss Re.

Η εταιρεία συνέχισε: “Η αύξηση των ασφαλίστρων πυρός και συναφών επιβραδύνθηκε ραγδαία σε μόλις 4% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο του 24 μετά από αύξηση 14% το 4ο τρίμηνο του 23 – ο πιο αργός ρυθμός αύξησης σε πάνω από πέντε χρόνια. Τα ασφάλιστρα για τα συμβόλαια λοιπής αστικής ευθύνης Claims-Made – ένας θεσμοθετημένος κλάδος που περιλαμβάνει τα συμβόλαια E&O, D&O και Cyber Liability – συρρικνώθηκαν για 7ο συνεχόμενο τρίμηνο.

“Η έντονη αύξηση της εμπορικής αστικής ευθύνης αυτοκινήτων και η ανάκαμψη των ασφαλίστρων Άλλων Ασφαλίσεων-Αποζημιώσεων προσέφεραν αντιστάθμισμα.

“Η ανάπτυξη επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον ασφαλιστικό κύκλο, αλλά υποστηρίζεται από την αύξηση της έκθεσης: προβλέπουμε ότι το πραγματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ, ένα ευρύ υποκατάστατο της έκθεσης, θα αυξηθεί κατά 2,2% το 2024 και κατά 1,9% το 2025”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!