1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τεχνολογία
  6. »
  7. Το νέο εργαλείο της OpenAI κάνει βαθιά έρευνα στο διαδίκτυο και...

Το νέο εργαλείο της OpenAI κάνει βαθιά έρευνα στο διαδίκτυο και πλοηγείται αυτόνομα

Το νέο εργαλείο της OpenAI κάνει βαθιά έρευνα στο διαδίκτυο και πλοηγείται αυτόνομα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η OpenAI, δημιουργός του ChatGPT, εργάζεται πάνω σε μια νέα προσέγγιση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, σε ένα έργο με την κωδική ονομασία «Strawberry», μεταδίδει το Reuters.

Το έργο, για το οποίο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί λεπτομέρειες, έρχεται καθώς η startup που υποστηρίζεται από τη Microsoft αγωνίζεται να δείξει ότι οι τύποι μοντέλων που προσφέρει είναι ικανοί να παρέχουν προηγμένες δυνατότητες συλλογισμού.

Σύμφωνα με αντίγραφο πρόσφατου εσωτερικού εγγράφου της OpenAI, που είδε το Reuters τον Μάιο, ομάδες εντός της OpenAI εργάζονται πάνω στο Strawberry. Το έγγραφο περιγράφει λεπτομερώς ένα σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο η OpenAI σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το Strawberry για την εκτέλεση έρευνας. Προς το παρόν, πρόκειται για ένα έργο σε εξέλιξη και δεν έχει διευκρινιστεί το πότε θα γίνει διαθέσιμο στο κοινό.

Η λειτουργία του Strawberry είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό ακόμη και εντός της OpenAI, δήλωσε πηγή του Reuters.

Το έγγραφο περιγράφει ένα project που αξιοποιεί το μοντέλο Strawberry με στόχο να επιτρέψει στο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας να μην παράγει απλώς απαντήσεις σε ερωτήματα, αλλά να σχεδιάζει αρκετά μπροστά ώστε να πλοηγείται στο διαδίκτυο αυτόνομα και αξιόπιστα για να εκτελεί αυτό που η OpenAI ονομάζει «βαθιά έρευνα». Αυτό που κάνει είναι κάτι που έχει διαφύγει από τα μοντέλα AI μέχρι σήμερα, σύμφωνα με ερευνητές του χώρου της τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημασία της αναθεώρησης του GDPR

Ερωτηθείς σχετικά με το Strawberry, εκπρόσωπος της OpenAI δήλωσε το εξής:

«Θέλουμε τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης μας να βλέπουν και να κατανοούν τον κόσμο περίπου όπως εμείς. Η συνεχής έρευνα για νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης αποτελεί κοινή πρακτική στον κλάδο, με κοινή πεποίθηση ότι τα συστήματα αυτά θα βελτιώσουν τη συλλογιστική τους με την πάροδο του χρόνου».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!