1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Insurance TV
  6. »
  7. Το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου του Insurance Talks

Το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου του Insurance Talks

Το συνταξιοδοτικό στο επίκεντρο του νέου επεισοδίου του Insurance Talks
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ένα θέμα που απασχολεί ολόκληρη την κοινωνία έθεσε στο επίκεντρο τους το 16o επεισόδιο της εκπομπής Insurance Talks, όπου φιλοξενήσαμε δύο διακεκριμένους Ασφαλιστικούς Συμβούλους, για να συζητήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για το θέμα αυτό!

Φιλοξενούμενοι του Παναγιώτη Σοφοκλέους, Δημιουργού του Cyprus Insurance News, σε αυτό το επεισόδιο ήταν οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι Πάνος Τσιολής και Φειδίας Παπανικολάου, ιδιοκτήτες των Ασφαλιστικών Γραφείων Ideal Insurance και Nimela Insurance αντίστοιχα.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μας σκιαγραφήσαμε τον τρόπο που δουλεύει το Συνταξιοδοτικό Σύστημα στη χώρα μας με τους φιλόξενούμενους μας να μας εξηγούν με απλά λόγια τους 3 του πυλώνες αλλά και κατά πόσο το κρατικό σύστημα συντάξεων είναι αρκετό για να μπορέσει κάποιος να στηριχτεί αποκλειστικά σε αυτό.

Ακολούθως η συζήτηση προχώρησε στις σημαντικότερες προκλήσεις του Κρατικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος αλλά και πως το επηρεάζει το δημογραφικό πρόβλημα.

Όπως μας είπαν και οι φιλοξενούμενοι μας, λόγο της γήρανσης του πληθησμού και της υπογεννητικότητας όσο περνά ο καιρός έχουμε λιγότερους εργαζόμενους για να συνεισφέρουν στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων και περισσότερους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη.

Ακόμη μιλήσαμε για την έλλειψη ενημέρωσης του κοινού στα θέματα αυτά, την χρηματοοικονομική παιδεία ενώ οι δύο Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι εξήγησαν λεπτομερώς όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για τους 2 τελευταίους πυλώνες του συνταξιοδοτικού, τα ομαδικά συνταξιοδοτικά σχέδια και τα ατομικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nimela Blog: Οι κυριότερες καλύψεις της Ασφάλισης Αυτοκινήτου

Τέλος, μέσα από τη συζήτηση εξήχθη το συμπέρασμα ότι ο κόσμος μπορεί να στηρίζεται στις ασφαλιστικές εταιρείες για τη σύνταξη του αφού οι Ευρωπαικοί Κανονισμοί πλέον είναι τόσο αυστηροί που η πιθανότητα μία εταιρεία να μην μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της είναι μηδενικές.

Δείτε εδώ ολόκληρο το νέο επεισόδιο της εκπομπής μας:

Χορηγοί αυτού του επεισοδίου ήταν οι εταιρείες:

Cosmos Insurance

Lambros Papasavvas & Co Ltd – KKERS Claims Services

SoEasy Travel Insurance

DHD Insurance

Ideal Insurance

HJS Insurance

Nimela Insurance

Όσες εταιρείες και επαγγελματίες επιθυμούν να προβληθούν μέσα από τη συγκεκριμένη εκπομπή ή το κανάλι μας γενικότερα, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 7007 0888

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!