1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Το Top10 των ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο Ατυχημάτων και Υγείας για...

Το Top10 των ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο Ατυχημάτων και Υγείας για το 2023

Το Top10 των ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο Ατυχημάτων και Υγείας για το 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Κλάδος Ατυχημάτων και Υγείας κατέγραψε το 2023 ασφάλιστρα ύψους 140,1 εκατομμυρίων σημειώνοντας για πρώτη φορά μετά το 2019 αύξηση που έφτασε το 3.1%. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΑΕΚ, στον κλάδο δραστηριοποιούνται σήμερα 26 ασφαλιστικές εταιρείες τόσο εταιρείες του Γενικού Κλάδου όσο και του Κλάδου Ζωής.

Ποιοι είναι οι εταιρείες που ξεχώρισαν με την παραγωγή τους το 2023;

Το Top10 του Κλάδου Ατυχημάτων και Υγείας.

Στην πρώτη θέση του κλάδου συναντάμε την εταιρεία Universal Life με ασφάλιστρα που άγγιξαν τα 40,5 εκατομμύρια και μερίδιο αγοράς 28,9%. H Universal Life ήταν η πρώτη Κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1970 με βασικό στόχο την ανάπτυξη και πρόοδο του ασφαλιστικού τομέα στην Κύπρο.

Στη δεύτερη θέση με 17,85% μερίδιο αγοράς για το 2023 συναντάμε την Eurolife, μέλος του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου. Η εταιρεία είχε για το 2023 παραγωγή ασφαλίστρων ύψους €25 εκατομμυρίων. Η Eurolife ιδρύθηκε το 1989 από την Manufacturers Life του Καναδά και την Τράπεζα Κύπρου με στόχο την πρωτιά στον Ασφαλιστικό Κλάδο Ζωής.

Στην τρίτη θέση με ασφάλιστρα για το 2023 ύψους €24,9 εκατομμυρίων και μερίδιο 17,77% συναντάμε την Metlife Κύπρου, Πλατινένιο Χορηγό του Αφιερώματος αυτού. Η MetLife Europe d.a.c. διεξάγει εργασίες στην Κύπρο παρέχοντας Ασφαλιστικά Προγράμματα Ζωής, Προγράμματα Αποταμίευσης, Ατυχημάτων και Υγείας καθώς και Ομαδικά, από το 1955.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Συνέχισε την ανοδική του πορεία το 1ο τρίμηνο ο Ασφαλιστικός Κλάδος - Στο 7.8% η αύξηση

Η τέταρτη θέση ανήκει στην CNP Cyprialife, μέλος του ομίλου CNP Cyprus. Η CNP Cyprialife είχε το 2023 ασφάλιστρα ύψους €15,9 εκατομμυρίων και μερίδιο αγοράς 11,4%.  Ο Όμιλος Εταιρειών CNP CYPRUS είναι μέλος του διεθνούς Γαλλικού ασφαλιστικού κολοσσού CNP ASSURANCES με πάνω από 170 χρόνια εμπειρίας.

Στην πέμπτη θέση του κλάδου θα βρούμε την Εθνική Ασφαλιστική, με ασφάλιστρα ύψους €8,9 εκατομμυρίων και μερίδιο αγοράς 6,3%. Η Εθνική Ασφαλιστική Κύπρου Λτδ & Εθνική Γενικών Ασφαλειών Κύπρου Λτδ, ως θυγατρικές εταιρίες της Εθνικής Ασφαλιστικής (Ελλάδος), δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ασφαλιστικών υπηρεσιών και αποτελούν σήμερα αυτόνομες, σύγχρονες και δυναμικές Ασφαλιστικές Εταιρίες.

Στην επόμενη θέση με βάση τα ασφάλιστρα του 2023 συναντάμε την Altius Insurance. Η εταιρεία σημείωσε παραγωγή ύψους €5,6 εκατομμυρίων με το μερίδιο αγοράς της να διαμορφώνεται στο 4%.

Στην έβδομη θέση έχουμε την Trust Insurance με ασφάλιστρα που ξεπέρασαν τα €4 εκατομμύρια και μερίδιο αγοράς 2,9%. Η Trust Insurance Cyprus, μέλος του ομίλου Nest, δραστηριοποιείται ενεργά στην εγχώρια αγορά από τον Αύγουστο του 2009 και έχει σήμερα 335 άτομα προσωπικό και συνεργάτες.

Με ασφάλιστρα ύψους €3,6 εκατομμυρίων και μερίδιο αγοράς 2,6% η Atlantic Insurance είναι ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Η Atlantic Insurance ιδρύθηκε το 1983 και είναι σήμερα εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) με περισσότερους από 4,000 μετόχους ενώ από 10% κατέχουν οι τράπεζες Πειραιώς (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.) και η ASTROBANK Public Company Ltd.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι δείκτες φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιρειών για το 2023

Η Κόσμος Ασφαλιστική με πέραν των 40 χρόνων εμπειρίας, είχε για το 2023 παραγωγή ασφαλίστρων για τον Κλάδο «Ατυχημάτων και Υγείας» ύψους €2,8 εκατομμυρίων και μερίδιο αγοράς 2%. Η Κόσμος Ασφαλιστική ξεκίνησε από μία οικογενειακή επιχείρηση και μετεξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου ενώ είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ).

Η δεκάδα συμπληρώνεται από μια άλλη ασφαλιστική εταιρεία του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου. Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου είχαν το 2023 συνολικά μικτά ασφάλιστρα ύψους €1,9 εκατομμυρίων και μερίδιο αγοράς 1,4%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.