1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Τράπεζα Κύπρου: Στοχεύει σε στρατηγικές συνεργασίες με ελληνικές ασφαλιστικές

Τράπεζα Κύπρου: Στοχεύει σε στρατηγικές συνεργασίες με ελληνικές ασφαλιστικές

Τράπεζα Κύπρου: Στοχεύει σε στρατηγικές συνεργασίες με ελληνικές ασφαλιστικές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, η Τράπεζα Κύπρου φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασιών με ασφαλιστικές εταιρείες στην ελληνική αγορά, με ιδιαίτερη έμφαση σε προϊόντα Γενικών Ασφαλίσεων, Ασφαλίσεων Υγείας και προϊόντα Unit linked. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν γνωστές στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης επανεισαγωγής της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμφωνα με το Insurance Forum, με την πρόσφατη ψήφιση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων στην Ελλάδα, που καθιστούν υποχρεωτική την ασφάλιση επιχειρήσεων και ακινήτων για κινδύνους φυσικών καταστροφών, η ζήτηση για ασφαλιστικά προϊόντα έχει αυξηθεί σημαντικά. Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί ευκαιρίες τόσο για τις τράπεζες όσο και για τις ασφαλιστικές εταιρείες να διευρύνουν τη συνεργασία τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Κύπρου σκοπεύει να διερευνήσει συνέργειες που αφορούν κλάδους όπως οι Γενικές Ασφαλίσεις, οι Ασφαλίσεις Υγείας, αλλά και τα συνδυαστικά προϊόντα bancassurance, με έμφαση στα Unit linked και τα ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα συνταξιοδοτικού και υγειονομικού χαρακτήρα.

Η τράπεζα, ήδη δραστήρια στον τομέα των ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του μοντέλου Bancassurance στην κυπριακή αγορά, επιδιώκει να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στην Ελλάδα, με ορίζοντα εφαρμογής τις αρχές του 2025. Παρότι εκφράζεται αισιοδοξία για το μέλλον των συνεργασιών αυτών, τα στελέχη της τράπεζας αποφεύγουν να προβούν σε συγκεκριμένες προβλέψεις για το αν οι κυπριακές ασφαλιστικές εταιρείες θα ακολουθήσουν αντίστοιχη πορεία στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις ασφαλιστικές

Η επαναφορά στο ελληνικό χρηματιστήριο

Η Τράπεζα Κύπρου, μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ετοιμάζεται για την επιστροφή της. Η αρχική της αποχώρηση το 2017, όταν οι μετοχές της μεταφέρθηκαν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, δεν απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, όπως παραδέχθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Αράπογλου. Η χαμηλή εμπορευσιμότητα των μετοχών στο Λονδίνο οδήγησε την τράπεζα να χάσει ένα σημαντικό τμήμα της επενδυτικής της βάσης, γεγονός που ενίσχυσε την απόφαση για την επιστροφή στην ελληνική αγορά κεφαλαίου.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την τράπεζα να επανασυνδεθεί με το επενδυτικό κοινό της Ελλάδας, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμους για νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, τόσο στον τραπεζικό όσο και στον ασφαλιστικό κλάδο, ενισχύοντας τις βάσεις της στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.