1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Τυφώνας Helene: Μπορεί να κοστίσει έως και 6 δισεκατομμύρια στην ασφαλιστική...

Τυφώνας Helene: Μπορεί να κοστίσει έως και 6 δισεκατομμύρια στην ασφαλιστική βιομηχανία

Τυφώνας Helene: Μπορεί να κοστίσει έως και 6 δισεκατομμύρια στην ασφαλιστική βιομηχανία
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Νοτιοανατολική περιοχή των ΗΠΑ παλεύει με εκτεταμένες καταστροφές μετά το πέρασμα του τυφώνα Helene, που έπληξε τη Φλόριντα την Πέμπτη ως ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην περιοχή Big Bend, διασχίζοντας πολλές πολιτείες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 95 άτομα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε εκατομμύρια ανθρώπους και παγιδεύοντας οικογένειες σε πλημμύρες.

Στη Βόρεια Καρολίνα, που χτυπήθηκε σκληρά, οι μέρες αδιάκοπων πλημμυρών έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε υδάτινες οδούς, αφήνοντας πολλούς χωρίς βασικά αγαθά και ασκώντας πίεση στους κρατικούς πόρους.

Δείτε τα τελευταία στοιχεία:

Τουλάχιστον 95 νεκροί σε 6 πολιτείες: Έχουν αναφερθεί θάνατοι στη Νότια Καρολίνα, τη Γεωργία, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Βιρτζίνια και το Τενεσί. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τοπικές και κρατικές αρχές. Στη Νότια Καρολίνα, τουλάχιστον 25 είναι νεκροί, μεταξύ των οποίων και δύο πυροσβέστες στην κομητεία Saluda, όπως ανέφεραν οι αρχές. Στη Georgia, έχουν αναφερθεί τουλάχιστον 17 θάνατοι, εκ των οποίων δύο προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλο στην πόλη Alamo, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη Brian Kemp. Στη Φλόριντα, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όπως δήλωσε το Σάββατο ο κυβερνήτης Ron DeSantis, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που πνίγηκαν στην κομητεία Pinellas. Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Βιρτζίνια, και τέσσερις θάνατοι αναφέρθηκαν στο Τενεσί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Moody’s: Εκτιμά τις ζημιές από τον τυφώνα Helene μεταξύ 15 με 26 δισεκατομμυρίων

Δεκάδες αγνοούμενοι εν μέσω διακοπών επικοινωνίας: Οι αρχές στην κομητεία Buncombe της Βόρειας Καρολίνας – όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 30 θάνατοι – έχουν λάβει περίπου 600 αναφορές για αγνοούμενους μέσω μιας διαδικτυακής φόρμας, δήλωσε η διαχειρίστρια της κομητείας Avril Pinder την Κυριακή. Ο πρώην διαχειριστής της FEMA, Craig Fugate, ενθάρρυνε τον κόσμο να μη χάνει την ελπίδα του, λέγοντας πως οι διακοπές επικοινωνίας και η αδυναμία επαφής με αγαπημένα πρόσωπα δεν σημαίνουν απαραίτητα το χειρότερο, και πως οι άνθρωποι θα επανενωθούν μόλις αποκατασταθεί η λήψη σήματος κινητής τηλεφωνίας και το διαδίκτυο.

Εκατοντάδες κλειστοί δρόμοι στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα, εμποδίζοντας την παράδοση νερού: Περίπου 300 δρόμοι είναι κλειστοί στη Βόρεια Καρολίνα και άλλοι 150 στη Νότια Καρολίνα, δήλωσε την Κυριακή η Kristin White, αναπληρώτρια διαχειρίστρια των Ομοσπονδιακών Αυτοκινητοδρόμων. Οι αρχές στη Βόρεια Καρολίνα αναγνώρισαν ότι αυτοί οι αποκλεισμοί εμποδίζουν την παράδοση προμηθειών νερού σε κοινότητες που το χρειάζονται, όπως η πόλη Weaverville στην κομητεία Buncombe, που δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό.

Εκατομμύρια χωρίς ρεύμα στη Νοτιοανατολική περιοχή: Περίπου 2,1 εκατομμύρια καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται στο σκοτάδι στη Νότια Καρολίνα, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Georgia, τη Φλόριντα και τη Βιρτζίνια. Ο Michael Callahan, πρόεδρος της Duke Energy στη Νότια Καρολίνα, δήλωσε την Κυριακή ότι οι υποδομές πρέπει να επισκευαστούν πριν την αποκατάσταση του ρεύματος, αλλά η εταιρεία ελπίζει να έχει επαναφέρει το ρεύμα στους περισσότερους πελάτες μέχρι την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αναθεώρηση Φερεγγυότητας II: Οι καλές και οι κακές εξελίξεις

Υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο μεγάλες θα είναι οι ζημίες για τη βιομηχανία. Όπως πάντα, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί το κόστος μιας τέτοιας καταστροφής για την ασφαλιστική βιομηχανία, ενώ οι ζημιές φαίνεται να έχουν επηρεάσει περιοχές μακριά από το σημείο της προσγείωσης, λόγω του μεγέθους και της ισχύος του τυφώνα.

Ωστόσο, η μεσιτική εταιρεία αντασφαλειών Gallagher Re εκτίμησε ότι οι απώλειες της ιδιωτικής ασφαλιστικής αγοράς λόγω του τυφώνα αναμένεται να κυμανθούν από 3 δισεκατομμύρια έως 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.