1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Τύποι οδηγών που θα συναντήσεις στο δρόμο. Εσύ ποιος είσαι;

Τύποι οδηγών που θα συναντήσεις στο δρόμο. Εσύ ποιος είσαι;

Τύποι οδηγών που θα συναντήσεις στο δρόμο. Εσύ ποιος είσαι;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ένας σύντομος οδηγός επιβίωσης για τους διάφορους τύπους οδηγών που συναντάς στους δρόμους. Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι και πώς θα τους αποφύγεις;

Μία και μόνο διαδρομή αρκεί για να δεις πως εκεί έξω υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι οδηγών. Ο κάθε ένας έχει τη δική του μοναδική συμπεριφορά. Κάποιοι είναι πιο κοινοί και κάποιοι άλλοι πιο σπάνιοι. Ας τους ανακαλύψουμε!

Ο πονηρός

Με κάθε τρόπο προσπαθεί να κερδίσει έστω και ένα χιλιοστό. Παρακάμπτει την ουρά που περιμένει στο κόκκινο φανάρι και μπαίνει μπροστά. Πατά τις διαβάσεις των πεζών και κάνει σφήνες. Παρκάρει σε όποιο σημείο μπορεί, ακόμα και αν κλείνει άλλα αυτοκίνητα, με τη δικαιολογία «πώς κάνεις έτσι, αφού για δύο λεπτά το άφησα».

Ο οργισμένος

Τρέχει σαν μανιακός και έχει την τάση να κολλάει από πίσω παίζοντας με τα φώτα και κορνάροντας. Είναι αυτός που συχνά «διακοσμεί» τους άλλους οδηγούς προσπερνώντας τους. Αν τον δεις απλά άφησε τον να φύγει μακριά σου.

Ο αντικοινωνικός

Είναι αυτός που για κάποιο λόγο δεν θέλει να διευκολύνει κανέναν. Αντιθέτως προσπαθεί να γίνει πρόβλημα, κλείνοντας άλλους οδηγούς για να μην περάσουν μπροστά του και οδηγεί τακτικά στην αριστερή λωρίδα.

Ο αδιάφορος

Πρόκειται για μία διπλή κατηγορία. Είναι αυτοί που αλλάζουν λωρίδες χωρίς ποτέ να ανάψουν φλας και αυτοί που ανάβουν και αγνοούν κάθε πιθανό κίνδυνο και κινούνται εκεί που επιθυμούν. Αν τους δεις απλά κράτα αποστάσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις την επόμενή τους κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδηγείς με φθαρμένα αμορτισέρ; Δες τι μπορεί να συμβεί

Ο απασχολημένος

Μιλά στο τηλέφωνό, στέλνει emails και ελέγχει τα social media. Δεν είναι απαραίτητα κακός οδηγός, αλλά λόγω της προσοχής του στο smartphone και όχι στο τιμόνι, είναι δυνητικά επικίνδυνος.

Ο επιθετικός

Θα κορνάρει στο φανάρι εάν κάποιος αργήσει να ξεκινήσει. Θα καταδιώξει με επικίνδυνους ελιγμούς αν νιώσει πως τον αδίκησες και θα φρενάρει απότομα μπροστά σου. Αν προσπαθήσει να σου μιλήσει στο φανάρι απλά κράτα το τζάμι σου κλειστό.

Ο αργοκίνητος

Σπάνια κατηγορία. Κινείται εξαιρετικά αργά γιατί έτσι οδηγεί, όμως σε κάποιους δρόμους αυτό είναι πρόβλημα. Όλοι θέλουν να τον προσπεράσουν, όμως οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές πάντα.

Ο flexer

Θα τον καταλάβεις από το «φτιαγμένο» αυτοκίνητο και το δυνατό ηχοσύστημα. Μαρσάρει συχνά στα φανάρια, καθώς έχει όχημα μεγάλου κυβισμού ή έχει κάνει την απαραίτητη μετατροπή για να νιώθει έτσι και αναπτύσσει συχνά πολύ απότομα ταχύτητα.

Ο ευγενικός

Η συγκεκριμένη κατηγορία διακρίνεται για την ευγένεια και την ενσυναίσθηση της. Αφήνει τους άλλους να περάσουν εκεί που πρέπει, ποτέ δεν παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ. και πάντα διακρίνεται για την καλή πρόθεση.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!