1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Ευεξία Εργαζομένων και σύγχρονες προκλήσεις

Ευεξία Εργαζομένων και σύγχρονες προκλήσεις

Ευεξία Εργαζομένων και σύγχρονες προκλήσεις
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Της Φλωρεντίας Κυπρίζογλου, HR Business Partner, Metlife Cyprus

Στον σύγχρονο εργασιακό χώρο, η ευημερία των εργαζομένων έχει αναδειχθεί ως κεντρικός πυλώνας για τη δημιουργία μιας θετικής και παραγωγικής εταιρικής κουλτούρας. Η εστίαση στο εταιρικό Wellbeing δεν αφορά μόνο τη φυσική υγεία αλλά και την ψυχική, συναισθηματική και κοινωνική ευεξία των ανθρώπων που συνθέτουν μια οργάνωση.

Η MetLife επενδύοντας στη δημιουργία μιας ανθρωποκεντρικής εταιρική κουλτούρα αναγνωρίζει τον κάθε εργαζόμενο ως έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο με ανάγκες, επιθυμίες και προσδοκίες. Η υγεία και η ευημερία των εργαζομένων μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου με τον οποίο εργαζόμαστε, αλληλοεπιδρούμε και επιτυγχάνουμε τους στόχους μας! Είναι γεγονός ότι η ισορροπία μεταξύ προσωπικού και εργασιακού wellbeing επηρεάζει την ποιότητά ζωής του προσωπικού, την παραγωγικότητα τους και την εργασιακή τους δέσμευση και ικανοποίηση! Η διαχείριση του εργασιακού wellbeing συνεισφέρει παράλληλα στη μείωση του στρες, στην αύξηση της ενέργειας και στην αίσθηση ευεξίας!

FLORENTIA

Για το σκοπό αυτό, στη MetLife έχουμε αναπτύξει προγράμματα και δράσεις που να στηρίζουν την αντιμετώπιση των φυσικών, ψυχικών, συναισθηματικών και κοινωνικών πτυχών της υγείας των εργαζομένων μας.  Κάποιες από τις ενέργειες που πραγματοποιούμε είναι:

  • Wellness Week: Κάθε χρόνο αφιερώνουμε μια εβδομάδα σε ενέργειες που προωθούν την εργασιακή ευεξία όπως: συνεδρίες μασάζ με φυσιοθεραπευτές, υγιεινά εδέσματα, γυμναστική στο γραφείο κτλ.
  • Κάθε μήνα προμηθεύουμε τα γραφεία μας με Φρέσκα Φρούτα
  • Εκστρατείες καθαριότητας στις οποίες το προσωπικό μας μπορεί παρευρεθεί με την οικογένεια του ή το κατοικίδιο του
  • Ενημερωτικές συνεδρίες για τη σημαντικότητα της ασφάλειας ζωής, ασφάλεια υγείας καθώς και των συνταξιοδοτικών μας επιλογών
  • Ενημερωτικές συνεδρίες με διατροφολόγους για τη σημαντικότητα της υγιεινής διατροφής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Μισείς το ξυπνητήρι και πατάς snooze; Δες αν σε βλάπτει αυτή η συνήθεια

Η MetLife ως ασφαλιστική εταιρεία του κλάδου ζωής διαδραματίζει έναν ζωτικό ρόλο στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της. Για αυτό πιστεύουμε ακράδαντα στη σημαντικότατα τις ιατρικής πρόληψης, και για τον σκοπό αυτό παρέχουμε ετήσιο δωρεάν ετήσιο ιατρικό έλεγχο σε όλο μας το προσωπικό συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτώμενων μελών τους! Πέρα της Κλινικής Εξέτασης και του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ο ιατρικό έλεγχος περιλαμβάνει επίσης και Τεστ Κοπώσεως, Μαστογραφία & Τεστ Παπανικολάου.

Το εταιρικό Wellbeing δεν είναι απλώς μια τάση, αλλά μια βασική αρχή που οδηγεί σε μια πιο ανθρωποκεντρική και βιώσιμη εταιρική κουλτούρα. Με την ενσωμάτωση του Wellbeing στην καθημερινότητα μας, δημιουργούμε ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να ανθίσουν και να συνεισφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους στόχους της εταιρείας. Η επένδυση στο εταιρικό Wellbeing είναι μια επένδυση στο μέλλον της εταιρείας και στην ευημερία των ανθρώπων που την καθιστούν επιτυχημένη.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.