1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Οικονομια
  6. »
  7. Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για 2023

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για 2023

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2023 ξεκίνησε φέτος πολύ νωρίτερα από την προηγούμενη χρονιά.

Η δήλωση εισοδήματος για μισθωτούς και αυτοεργοδοτούμενους είναι ήδη διαθέσιμη στην πλατφόρμα TAXISnet, επιτρέποντας στο κοινό να υποβάλει τις δηλώσεις του έγκαιρα. Ακόμη, στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας έχει αναρτηθεί χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων.

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αυτοεργοδοτούμενοι με μικτό εισόδημα άνω των €19.500 για το 2023. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της δήλωσης εισοδήματος είναι η 31η Ιουλίου 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικών δηλώσεων μετά τις 31 Ιουλίου 2024 θα επιβαρύνεται με πρόστιμο €100 ενώ κατά την περσινή χρονιά υποβλήθηκαν 293.500 φορολογικές δηλώσεις.

Η δήλωση εισοδήματος για το 2023 διατηρεί τα αυτοματοποιημένα στοιχεία, όπως η αυτόματη συμπλήρωση ποσών συντάξεων και παρακρατήσεων (φόρου εισοδήματος και ΓεΣΥ) από το Γενικό Λογιστήριο και τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και ο αυτόματος υπολογισμός συνόλων και η μεταφορά ποσών στη Δήλωση Υπολογισμού Φόρου, ΓεΣΥ και Έκτακτης Εισφοράς για την Άμυνα.

Θυμίζουμε ότι πέρσι υπήρξε καθυστέρηση στην ανάρτηση της δήλωσης εισοδήματος για το 2022 λόγω της καθυστερημένης ψήφισης νομοθεσιών που επηρέασαν το φορολογικό σύστημα της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.