1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ξεπερνούν τα 2 δισ. τα κέρδη της Swiss Re για το...

Ξεπερνούν τα 2 δισ. τα κέρδη της Swiss Re για το πρώτο εξάμηνο του 2024

Ξεπερνούν τα 2 δισ. τα κέρδη της Swiss Re για το πρώτο εξάμηνο του 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο παγκόσμιος αντασφαλιστής Swiss Re ανακοίνωσε σήμερα κέρδη ύψους 996 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2024, καθώς οι αντασφαλιστικές δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα της περιουσίας και των ατυχημάτων (P&C) και της ζωής και της υγείας (L&H) σημείωσαν καλές επιδόσεις κατά την περίοδο αυτή.

Η Swiss Re αποδίδει τα αναφερόμενα καθαρά κέρδη και το ROE 20,1% για το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην πειθαρχημένη ανάληψη κινδύνων, τις χαμηλές απαιτήσεις από φυσικές καταστροφές και τα ισχυρά έσοδα από επενδύσεις.

Σε επίπεδο ομίλου, τα ασφαλιστικά έσοδα ανήλθαν σε 22,5 δισ. δολάρια και το αποτέλεσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών, το οποίο αντικατοπτρίζει την κερδοφορία των ασφαλιστικών εργασιών, έφτασε τα 2,9 δισ. δολάρια.

Η απόδοση των επενδύσεων ήταν επίσης ισχυρή το πρώτο εξάμηνο του 2024 στο 4%, γεγονός που η εταιρεία αποδίδει στη συμβολή των επαναλαμβανόμενων εσόδων.

Στον αντασφαλιστικό κλάδο P&C, οι επιδόσεις ήταν ισχυρές το H1 2024 με καθαρό εισόδημα 989 εκατ. δολάρια, χάρη στην πειθαρχημένη ανάληψη κινδύνων και τη χαμηλή εμπειρία μεγάλων φυσικών καταστροφών. Τα ασφαλιστικά έσοδα του κλάδου P&C Re ανήλθαν σε 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Στην P&C Re, η εταιρεία ανέφερε μια επίδραση λόγω μεγάλων φυσικών καταστροφών ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία αντισταθμίστηκε από προσθήκες 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλα τα αποθέματα φυσικών καταστροφών και ανθρωπογενών ζημιών σε ακίνητα, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων είχε τη μορφή αποθεμάτων IBNR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέο επίπεδο ισορροπίας για την αντασφαλιστική αγορά P&C λέει ο CFO της Swiss Re

Η P&C Re αύξησε επίσης τα αποθέματα σε συγκεκριμένους κλάδους ατυχημάτων κατά 650 εκατ. δολάρια. Η αύξηση που δημιουργεί η Swiss Re στα αποθέματα είναι σημαντική και χαρακτηρίζεται ως θετική από τους επενδυτές, καθώς προστατεύει καλύτερα την εταιρεία στο μέλλον.

Το αποτέλεσμα των ασφαλιστικών υπηρεσιών του κλάδου έφτασε τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια με συνδυασμένο δείκτη 84,5%. Για το σύνολο του έτους, η Swiss Re στοχεύει σε συνδυασμένο δείκτη κάτω από 87%.

Στις ανανεώσεις του Ιουλίου, η P&C Re της Swiss Re ανανέωσε συμβόλαια με όγκο ασφαλίστρων 4,5 δισ. δολαρίων, που αντιπροσωπεύει αύξηση όγκου κατά 7% σε σχέση με τις επιχειρήσεις που ήταν προς ανανέωση. Η P&C Re πέτυχε αύξηση των τιμών κατά 8% στον γύρο ανανέωσης της 1ης Ιουλίου.

Όσον αφορά τις αντασφαλίσεις L&H της εταιρείας, και τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 883 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο τομέας της L&H Re παρήγαγε ασφαλιστικά έσοδα ύψους 8,7 δισ. δολαρίων και αποτέλεσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών ύψους 1 δισ. δολαρίων, με τον αντασφαλιστή να στοχεύει σε καθαρό εισόδημα περίπου 1,5 δισ. δολαρίων για το σύνολο του έτους.

Στο πλαίσιο της Swiss Re Corporate Solutions, του βραχίονα εμπορικών ασφαλίσεων του αντασφαλιστή, τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 435 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2024 και τα έσοδα από ασφάλειες ήταν 3,8 δισ. δολάρια. Ο αντασφαλιστής εξηγεί ότι τα ονομαστικά ποσοστά αυξήθηκαν κατά περίπου 3% για το πρώτο εξάμηνο του έτους, παραμένοντας αμετάβλητα σε προσαρμοσμένη στον κίνδυνο βάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Το νέο εργαλείο της Swiss Re που αξιολογεί τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου

Οι μεγάλες ζημιές nat cat ύψους 138 εκατ. δολαρίων οφείλονται κυρίως στο σεισμό Noto στην Ιαπωνία και στον τροπικό κυκλώνα Megan στην Αυστραλία. Η επιχείρηση δημιούργησε αποτέλεσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών ύψους 509 εκατ. δολαρίων και συνδυασμένο δείκτη 88,7% για το πρώτο εξάμηνο του 2024 και στοχεύει σε συνδυασμένο δείκτη μικρότερο του 93% για το σύνολο του έτους.

«Οι επιδόσεις της Swiss Re κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 αντικατοπτρίζουν την εστίασή μας στην επίτευξη σταθερών αποτελεσμάτων. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τη συνολική ανθεκτικότητα της εταιρείας μέσω μιας πειθαρχημένης προσέγγισης στην ανάληψη νέων εργασιών, ενώ παράλληλα παραμένουμε σε εγρήγορση όσον αφορά τις τάσεις ζημιών στα χαρτοφυλάκιά μας σε ισχύ», δήλωσε ο Andreas Berger, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

«Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν την εστίασή μας στην πειθαρχία στην κατανομή κεφαλαίου και στην ποιότητα σε όλα τα χαρτοφυλάκια ανάληψης κινδύνων και επενδύσεων. Επιπλέον, τα υψηλότερα επιτόκια συνεχίζουν να ωφελούν τα έσοδα από τις επενδύσεις μας», σχολίασε ο CFO του Ομίλου, John Dacey.

«Μετά από ένα ισχυρό ξεκίνημα κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, διατηρούμε τους στόχους μας για το 2024, συμπεριλαμβανομένων των καθαρών εσόδων του Ομίλου άνω των 3,6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ. Εν μέσω ενός δύσκολου μακροοικονομικού και γεωπολιτικού περιβάλλοντος, συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην πειθαρχημένη ανάληψη κινδύνων για να διατηρήσουμε και, όπου είναι δυνατόν, να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητα των χαρτοφυλακίων μας, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε συνεπή αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Berger.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.