1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατομμύρια οι απώλειες από τον τυφώνα Beryl

Ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατομμύρια οι απώλειες από τον τυφώνα Beryl

Ξεπερνούν τα 2,5 δισεκατομμύρια οι απώλειες από τον τυφώνα Beryl
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η CoreLogic, εταιρεία μοντελοποίησης κινδύνων καταστροφών, επικαιροποίησε την εκτίμηση των ζημιών του ασφαλιστικού κλάδου για τις επιπτώσεις του τυφώνα Beryl, τοποθετώντας το σύνολο των ζημιών από τον τυφώνα στο Τέξας μεταξύ 2,5 και 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ταυτόχρονα, η CoreLogic επικαιροποίησε την εκτίμησή της για τις ασφαλιστικές ζημίες στην Καραϊβική, με 1 έως 1,5 δισ. δολάρια να αναμένονται πλέον για τα νησιά Windward και λιγότερο από 1 δισ. δολάρια στην Τζαμάικα, τα νησιά Κέιμαν και το Μεξικό.

Οι εκτιμώμενες απώλειες που παρέχει η CoreLogic περιλαμβάνουν ζημιές σε οικιστικά, εμπορικά, βιομηχανικά και γεωργικά ακίνητα, συμπεριλαμβανομένων των ζημιών στο περιεχόμενο και της διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων, και περιλαμβάνουν επίσης την αύξηση της ζήτησης.

Σχολιάζοντας τον τυφώνα Beryl, η CoreLogic τον περιέγραψε ως μια μοναδική καταιγίδα, η οποία εκτός από το ότι κατέγραψε πολλά μετεωρολογικά ρεκόρ, διέψευσε τις προσδοκίες μετά την προσγείωσή της στο Τέξας.

“Ο τυφώνας Beryl ήταν τυφώνας κατηγορίας 1 με μέγιστους διατηρούμενους ανέμους 80 μίλια/ώρα όταν έφτασε στην ξηρά στο Τέξας πάνω από την κομητεία Matagorda, περίπου 90 μίλια από το Χιούστον. Το σύστημα στράφηκε στη συνέχεια βόρεια και στη συνέχεια βορειοανατολικά προς το Χιούστον. Ωστόσο, ακόμη και μετά από αρκετές ώρες πάνω από την ξηρά, οι μετεωρολογικοί σταθμοί στο Χιούστον κατέγραψαν ριπές ανέμου 90 μιλίων/ώρα από τον τυφώνα Beryl.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 μεγαλύτερες ασφαλιστικές αποζημιώσεις όλων των εποχών

“Αυτού του είδους το φαινόμενο είναι χαρακτηριστικό των ισχυρότερων τυφώνων (π.χ. κατηγορίας 2 ή μεγαλύτερης), αλλά λιγότερο για ένα σύστημα όπως ο Beryl. Οι άνεμοι που ξεπερνούν τα 90 μίλια/ώρα είναι ικανοί να προκαλέσουν ζημιές στις σύγχρονες κατασκευές”, εξηγεί η εταιρεία.

Σε μια προηγούμενη εκτίμηση, η CoreLogic προσδιόρισε τις συνολικές ασφαλισμένες απώλειες από τον τυφώνα και το κύμα καταιγίδας από τον Beryl στο Τέξας μεταξύ 700 εκατομμυρίων και 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά ανέφερε τότε ότι αυτό μπορεί να επικαιροποιηθεί όταν γίνουν διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία.

Χθες, η Karen Clark & Company (KCC) εκτίμησε ότι οι ιδιωτικά ασφαλισμένες απώλειες από τον τυφώνα Beryl θα είναι κοντά στα 510 εκατομμύρια δολάρια στην Καραϊβική, 90 εκατομμύρια δολάρια στο Μεξικό και 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.