1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Υποβαθμισμένος ο κλάδος προσωπικών ασφαλίσεων στην Αμερική

Υποβαθμισμένος ο κλάδος προσωπικών ασφαλίσεων στην Αμερική

Υποβαθμισμένος ο κλάδος προσωπικών ασφαλίσεων στην Αμερική
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε μεγαλύτερος αριθμός αρνητικών ενεργειών αξιολόγησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ασφαλιστικές αγορές των ΗΠΑ, με τις υποβαθμίσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων με αξιολόγηση AM Best να αυξάνονται κατά 60% το 2023.

Σύμφωνα με την AM Best, η επιδείνωση αυτή αντικατοπτρίζει τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές (P&C) των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της επιδείνωσης του οικονομικού και κοινωνικού πληθωρισμού, σε συνδυασμό με την αύξηση του λειτουργικού κόστους και του κόστους ζημιών.

Στην πραγματικότητα, οι υποβαθμίσεις αντικατοπτρίζουν την επιδείνωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων, ιδίως στον κλάδο των προσωπικών ασφαλίσεων, ο οποίος έχει αρνητικές προοπτικές από τον οίκο AM Best από τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός υποβαθμίσεων.

Η ΑΜ Best ανέφερε ότι οι εταιρείες προσωπικών ασφαλίσεων ευθύνονται για το 43% των υποβαθμίσεων της πιστοληπτικής ικανότητας του εκδότη (Issuer Credit Rating – ICR) κατά την τελευταία τριετία.

«Ο αριθμός των υποβαθμίσεων της αξιολόγησης των προσωπικών κλάδων αυξήθηκε το 2023, καθώς οι ασφαλιστικές περιουσίας πλοηγήθηκαν στην τέλεια καταιγίδα των αυξημένων ζημιών από καταστροφές, των δευτερευόντων κινδύνων, των αυξήσεων των τιμών αντασφάλισης που οδηγούν σε μεγαλύτερη διατήρηση των επιχειρήσεων, του πληθωρισμού και των κανονιστικών εμποδίων», δήλωσε η AM Best.

Είναι σημαντικό, η AM Best σημειώνει ότι ενώ οι αναβαθμίσεις και υποβαθμίσεις της αξιολόγησης εξαρτώνται από τις ατομικές συνθήκες κάθε αξιολογούμενης εταιρείας, η ευρύτερη πορεία των κινήσεων της αξιολόγησης μπορεί να αντανακλά τη δυναμική της αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Σημαντική λογιστική αλλαγή στα IFRS 17

Ο David Lopes, ανώτερος αναλυτής του κλάδου, AM Best, σχολίασε: «Ορισμένοι από τους παράγοντες που οδηγούν σε αυτές τις ενέργειες αξιολόγησης είναι κυκλικού χαρακτήρα, ενώ άλλοι αντανακλούν μια πιο μόνιμη αλλαγή στις λειτουργικές συνθήκες. Η επιδείνωση του οικονομικού και κοινωνικού πληθωρισμού, καθώς και η αύξηση του κόστους λειτουργίας και των ζημιών είναι επίσης μεταξύ των παραγόντων που παίζουν ρόλο».

Προχωρώντας προς τον τομέα των εμπορικών συμβολαίων, η AM Best σημείωσε ότι οι αναβαθμίσεις συνέχισαν να υπερτερούν των υποβαθμίσεων.

Ακόμη και με τη μεταβλητότητα, ο τομέας φέρεται να αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο των αναβαθμίσεων που παρατηρήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, αν και ο αριθμός μειώθηκε το 2023, ενώ ο αριθμός των υποβαθμίσεων αυξήθηκε.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο οργανισμός, οι εταιρείες εμπορικών γραμμών αντιπροσώπευαν επίσης σχεδόν το 25% των υποβαθμίσεων που παρατηρήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια, με τις εταιρείες εμπορικών ατυχημάτων να αντιπροσωπεύουν τις μισές υποβαθμίσεις στον εμπορικό τομέα το 2023.

Τέλος, η AM Best υπογραμμίζει πως υπήρξε μια αυξημένη αναπροσαρμογή των γεωγραφικών ανοιγμάτων μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών περιουσίας, με ορισμένες εταιρείες να μειώνουν τη δραστηριότητα, ή ακόμη και να σταματούν εντελώς τη σύναψη εργασιών σε ορισμένες πολιτείες που είναι επιρρεπείς σε φυσικές καταστροφές, όπως η Φλόριντα, η Καλιφόρνια και το Τέξας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Tα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2023 είναι απίθανο να επαναληφθούν για τις αντασφαλιστικές

Οι εταιρείες που εδρεύουν σε αυτές τις τρεις πολιτείες ευθύνονται για περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) των υποβαθμίσεων κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!