1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ζωής & Υγείας
  6. »
  7. Ζ.Τζερμνιάς – Α.Τουλούπης: «Η Ασφάλιση Ζωής προσφέρει το αίσθημα της ασφάλειας...

Ζ.Τζερμνιάς – Α.Τουλούπης: «Η Ασφάλιση Ζωής προσφέρει το αίσθημα της ασφάλειας και της πνευματικής ηρεμίας»

Ζ.Τζερμνιάς – Α.Τουλούπης: «Η Ασφάλιση Ζωής προσφέρει το αίσθημα της ασφάλειας και της πνευματικής ηρεμίας»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το δικό τους μήνυμα για τη σημαντικότητα της Ασφάλισης Ζωής για τον σύγχρονο άνθρωπο έδωσαν μέσα από τη συνέντευξη τους στο Cyprus Insurance News τα στελέχη της Metlife Κύπρου, Ζάχος Τζερμνιάς, F2F Head και Ανδρέας Τουλούπης, Product Actuary.

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά η Ασφάλιση Ζωής είναι «Ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά που μπορεί να έχει ο άνθρωπος είναι η αίσθηση της ασφάλειας και της πνευματικής ηρεμίας. Κάτι που μόνο οι ασφάλειες μπορούν να προσφέρουν στην κάθε οικογένεια σήμερα».

Με τους κ.κ. Τζερμιά και Τουλούπη μιλήσαμε με την ευκαιρία του μεγάλου Αφιερώματος του Cyprus Insurance News στις Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας, στο οποίο η Metlife Cyprus είναι Πλατινένιος Χορηγός.

Με τα δύο στελέχη της της εταιρείας μιλήσαμε για πολλά και ποικίλα θέματα που αφορούν τόσο την επικαιρότητα του κλάδου αλλά και ευρύτερα.

Ας ξεκινήσουμε ζητώντας σας να κάνετε μία αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εταιρείας σας την προηγούμενη χρονιά. Τι θα ξεχωρίζατε ως το μεγαλύτερο σας επίτευγμα;

Το μεγαλύτερο μας επίτευγμα είναι τα αποτελέσματα της εταιρείας σχετικά με τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και τα κέρδη.  Ενίσχυση της φήμης της εταιρείας που είχε σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων με σημαντικές προσθήκες νέων και πεπειραμένων ασφαλιστών.

Με δεδομένο ότι διατηρείτε ως εταιρεία το δικό σας δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ενώ την ίδια στιγμή έχετε συνεργασίες και με Ασφαλιστικούς Πράκτορες, μιλήστε μας λίγο για τη φιλοσοφία της εταιρείας σας ως προς τη διαμεσολάβηση;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Θετικό το τοπίο για τη Βρετανική αγορά για τον κλάδο ζωής

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος ζωής είναι ο διαμεσολαβητής μεταξύ της ασφαλιστικής εταιρείας και του πελάτη. Είναι ο Επαγγελματίας επί θεμάτων ασφάλισης που χαρακτηρίζεται για την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και ο σύμβουλος που θα κτίσει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον πελάτη. Θα αναλύσει τις ασφαλιστικές ανάγκες του κάθε υποψήφιου πελάτη , καθώς και τα θέλω του, θα προτείνει εξατομικευμένη λύση με βάση αυτή τη ανάλυση αναγκών  καθώς και του τρόπου ζωής του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας σας γενικότερα όσο και ειδικότερα στους κλάδους Ζωής & Υγείας;

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας μας είναι η εμπειρία που αντλείται από διάφορες αγορές σε όλο τον κόσμο, κάτι το οποίο αντικατοπτρίζεται στα προϊόντα που προσφέρουμε και στην διαχείριση των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών.

Τι περαιτέρω ενέργειες πιστεύετε θα μπορούσατε να κάνετε ως εταιρείες για να βελτιώσετε την αντίληψη της κοινωνίας τόσο για τη χρησιμότητα της Ασφάλισης Ζωής αλλά και της καλλιέργειας ευρύτερα της Ασφαλιστικής Συνείδησης.

Η αυξημένη Εταιρική ευθύνη της MetLife Κύπρου, μέσα από τις ενέργειες και τις δραστηριότητες που διοργανώνει αποσκοπούν στην ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος στην αντίληψη της τοπικής κοινωνίας.

Τι θα λέγαμε στους πολίτες που δεν θεωρούν σημαντική την Ασφάλιση Ζωής;

Ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά που μπορεί να έχει ο άνθρωπος είναι η αίσθηση της ασφάλειας και της πνευματικής ηρεμίας. Κάτι που μόνο οι ασφάλειες μπορούν να προσφέρουν στην κάθε οικογένεια σήμερα.

Ποιες είναι οι κύριες τάσεις της Ασφάλισης Ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο; Ποιες προκλήσεις έχετε να αντιμετωπίσετε ως εταιρείες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελένη Γερολέμου: «Είναι υπέροχο να βοηθάς τον πελάτη να εντοπίσει τις πραγματικές του ανάγκες»

Οι κυριότερες τάσεις στην Ασφάλιση ζωής είναι τα επενδυτικά προϊόντα, αφού εξασφαλίζουν μελλοντικό εισόδημα στον πελάτη, και λιγότερη αβεβαιότητα και περισσότερη απόδοση σχετικά με τις τράπεζες. Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι το ασταθές πολιτικό περιβάλλον ανά το παγκόσμιο που ως αποτέλεσμα έχει και την οικονομική αστάθεια στις αγορές, αφού επηρεάζονται σημαντικοί παράμετροι, όπως τα επιτόκια και ο πληθωρισμός.

Πρόσφατα ξεκίνησε και στη βουλή η συζήτηση για τη δημιουργία εγγυητικού ταμείου για τις ασφαλίσεις ζωής. Γνωρίζουμε ότι γενικότερα ο κλάδος μας τηρεί θετική στάση για το ζήτημα αυτό. Πως το προσεγγίζετε εσείς σαν εταιρεία και πόσο σημαντικό είναι κατά την άποψη σας για την αξιοπιστία του κλάδου;

Σαν εταιρεία, είμαστε θετικοί στην δημιουργία του εγγυητικού ταμείου για την προστασία γενικότερα των πελατών των ασφαλιστικών εταιρειών. Η MetLife Κύπρου σαν εταιρεία είναι μέρος του παγκόσμιου κολοσσού της MetLife, που προσφέρει μεγαλύτερη βεβαιότητα και ασφάλεια στους πελάτες της.

Είστε από τις εταιρείες που δεν δραστηριοποιείστε στον Κλάδο των Ομαδικών Συνταξιοδοτικών Σχεδιών (Κλάδος 7). Υπάρχουν σχεδιασμοί από την πλευρά σας για έναρξη δραστηριότητας στον συγκεκριμένο κλάδο;

Είναι κάτι για το οποίο η MetLife κάνει σχετικές μελέτες και έρευνα αγοράς, πάντοτε με το knowhow ως Global provider.

Στο εξωτερικό υπάρχουν σχήματα απευθείας πώλησης συμβολαίων Ζωής. Πως αξιολογείτε μία τέτοια προοπτική για τη χώρα μας και κατά πόσο θα αποτελούσε κίνδυνο για τις ασφαλιστικές εταιρείες του κλάδου η είσοδος μιας τέτοιας εταιρείας στην Κύπρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι κορυφαίοι αποκλειστικά στο Cyprus Insurance News – Δήλωσε κι εσύ συμμετοχή

H MetLife Cyprus υποστηρίζει το κανάλι διανομής Face 2 Face. Ως εκ τούτου επενδύει στην στήριξη, εξέλιξη , εκπαίδευση και στη ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων με κύριους πυλώνες την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών αλλά ταυτόχρονα και την ανάπτυξη των συνεργατών τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετη βάση. Βέβαια αυτό επιτυγχάνεται  μέσα από διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες εκπαίδευσης των συνεργατών μας και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες προσέγγισης των πελάτων σε όλο το ταξίδι τους με την MetLife. 

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.